Geriatrie (ouderdomsgeneeskunde)

Geriatrie verwijst naar het domein binnen de geneeskunde dat zich specialiseert in de zorg voor ouderen met een complex gezondheidsprobleem.

Ouderen en bij uitbreiding de professionele hulpverlener (vb. de huisarts), de partner, de mantelzorger en/of de bezorgde naaste kunnen terecht bij het geriatrisch zorgnetwerk van GZA Ziekenhuizen met alle mogelijke vragen over het verouderingsproces en veel voorkomende ziekten bij ouderen. Het kluwen van normale verouderingsverschijnselen en soms weinig specifieke klachten van ziektebeelden vraagt een bijzondere kennis en kunde voor het onderzoek en de behandeling bij ouderen.

Het geriatrisch zorgnetwerk bestaat uit 8 klassieke verblijfsafdelingen, een raadpleging (consultatie), een geriatrisch dagziekenhuis en een gespecialiseerd mobiel team dat ondersteuning biedt voor goede geriatrische zorg in het hele ziekenhuis alsook aan partners buiten het ziekenhuis. Met dit zorgaanbod streven we naar kwaliteitsvolle zorg voor (kwetsbare) ouderen.

COVID-19 / coronavirus - bezoek op de verpleegdiensten

Afhankelijk van het risicogedrag van de bezoeker, de zorgzwaarte, de beschikbare hulpverleners op de afdeling kan de leidinggevende afwijken van de algemene bezoekersafspraken. Daarover communiceren we tijdig naar de betrokken bezoekers en patiënten.

Wanneer je op bezoek komt, vragen we je om je aan onze maatregelen te houden.

Voorgaande regeling geldt niet voor patiënten in kritieke toestand of eindelevensfase.

COVID-19 / coronavirus - op consultatie / dagziekenhuis

Naar aanleiding van het coronavirus nemen we in het geriatrisch dagziekenhuis de nodige maatregelen.

  • Afspraken zijn mogelijk, behalve bij symptomen. In dat geval neem je contact op met je huisarts.
  • Je neemt de nodige beschermingsmaatregelen steeds in acht tijdens je verblijf op het geriatrisch dagziekenhuis. Je voorziet zelf een mondneusmasker om het ziekenhuis te betreden. We laten maximum één begeleider toe tijdens de afspraak.

Afspraakinformatie

Campus Sint-Augustinus

Geriatrisch dagziekenhuis

Je kan ons elke werkdag bereiken tussen 8.45 en 12 uur en tussen 13 en 16.30 uur. Gebruik dit aanmeldformulier voor een opname.

Verpleegeenheden

Campus Sint-Vincentius

Geriatrisch dagziekenhuis

Je kan ons elke werkdag bereiken tussen 8.45 en 12 uur en tussen 13 en 16.30 uur. Gebruik dit aanmeldformulier voor een opname.

Verpleegeenheden

Campus Sint-Jozef

Geriatrisch dagziekenhuis

Je kan ons elke werkdag bereiken tussen 8.45 en 12 uur en tussen 13 en 16.30 uur. Gebruik dit aanmeldformulier voor een opname.

Verpleegeenheden