Oncologie (Kanker - Gezwelziekten)

De diagnose van kanker heeft een grote impact op je leven en op dat van familie en vrienden. In het oncologisch centrum van GZA Ziekenhuizen ben je in goede handen. Wij zijn een kankerexpertisecentrum waar ervaren specialisten je de best mogelijke behandeling geven. We maken ook deel uit van het Iridium netwerk, het grootste radiotherapienetwerk van Vlaanderen. 

COVID-19 coronavirus: consultatie of behandeling

Omwille van de toename van het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames door COVID-19 gelden momenteel opnieuw aangepaste regels i.v.m. consultaties, onderzoeken, ingrepen en bezoek.

Niet-dringende raadplegingen, onderzoeken en ingrepen zijn al een tijdje weer opgestart. Je kunt nog steeds een afspraak maken, behalve als je symptomen vertoont van COVID-19:

  • koorts (37,5 °C of meer)
  • hoesten
  • keelpijn
  • kortademigheid
  • geur- en smaakverlies
     

Als je op onze dienst in behandeling bent of op consultatie komt, vragen wij niet-begeleid naar de dienst te komen met uitzondering van één mantelzorger. Als je op statusraadpleging komt, waarbij je alle informatie krijgt in verband met jouw geplande behandeling, mag je één gezinslid meebrengen.

Voor behandeling op het oncologisch dagziekenhuis is het enkel toegestaan de patiënt te brengen of af te halen, tenzij in uitzonderlijke situaties en in overleg met de afdeling.

We vragen om zelf een mondmasker mee te brengen naar je afspraak. Gelieve niet meer dan tien minuten voor het uur van jouw afspraak in het ziekenhuis binnen te komen. Als je vroeger aanwezig bent, vragen we om buiten of in je auto te wachten.

Steun wetenschappelijk onderzoek

Gemiddeld zal één op drie mensen ooit kanker krijgen. Vroeger betekende kanker vaak het einde. De laatste jaren is dat gelukkig veranderd en is de genezingskans ervan vergroot. Deze positieve ontwikkeling komt voor een belangrijk deel voort uit het wetenschappelijk onderzoek. Maar het kan steeds beter. Nog steeds zoekt de wetenschap naar de oorzaken en naar
betere behandelingsmethoden. Ook in het Oncologisch Centrum van GZA Ziekenhuizen zijn we daar druk mee bezig. Jouw steun is daarbij van harte welkom.

Je kan het kankeronderzoek steunen door een bedrag over te maken op het bankrekeningnummer IBAN BE10 0000 0000 0404 - BIC BPOTBEB 

Koning Boudewijnstichting - Brederodestraat 21, 1000 Brussel 

met gestructureerde mededeling: ***182/0390/00021*** 

Zorgklinieken

Wat is een zorgkliniek?

Een zorgkliniek is een multidisciplinair team van artsen, verpleegkundigen, psychologen en diëtisten die patiënten behandelen, begeleiden en opvolgen binnen een bepaald zorgtraject. Dat zorgtraject zorgt ervoor dat patiënten op een snelle en kwaliteitsvolle manier gediagnosticeerd worden en een behandeling op maat krijgen. De zorgkliniek zorgt voor een optimale ondersteuning tijdens het hele traject van de patiënt.

Afspraakinformatie

Campus Sint-Augustinus

Voor het oncologisch dagcentrum, radiotherapie en raadplegingen:

Wanneer je voor de eerste keer op onze raadpleging moet zijn, ben je meestal doorverwezen door je huisarts of behandelende arts. Een eerste afspraak kan alleen telefonisch (of ter plaatse) geregeld worden.

Wanneer je in verdere opvolging bent, kan je ook zelf een afspraak maken via MijnGZAZNA. Al is dat niet mogelijk bij alle artsen. Voor meer informatie kan je terecht aan onze balie.

Verpleegeenheden