Oncologie (Kanker - Gezwelziekten)

De diagnose van kanker heeft een grote impact op je leven en op dat van familie en vrienden. In het oncologisch centrum van GZA Ziekenhuizen ben je in goede handen. Wij zijn een kankerexpertisecentrum waar ervaren specialisten je de best mogelijke behandeling geven. We maken ook deel uit van het Iridium netwerk, het grootste radiotherapienetwerk van Vlaanderen. 

COVID-19 coronavirus: consultatie of onderzoek

De Nationale Veiligheidsraad van 24 april heeft beslist dat de toegang tot de algemene en gespecialiseerde zorg vanaf 4 mei geleidelijk mag uitgebreid worden. 

Dat betekent dat vanaf 4 mei ook de niet-dringende raadplegingen terug van start gaan. Ben je de voorbije weken door ons opgebeld om je afspraak te annuleren, dan zullen we je opnieuw opbellen voor een nieuwe afspraak. Je hoeft zelf niets te doen.

Kom je voor een behandeling of gaat jouw afspraak op de consultatie gewoon door? Neem dan contact op met het ziekenhuis waar je in behandeling bent als je volgende symptomen hebt:

  • koorts (37,5 °C of meer)
  • hoesten
  • keelpijn
     

Als je op onze dienst in behandeling bent of op consultatie komt, vragen wij niet begeleid naar de dienst te komen met uitzondering van één mantelzorger. Als je op statusraadpleging komt, waarbij je alle informatie krijgt in verband met jouw geplande behandeling, mag je één gezinslid meebrengen.

De toegang tot Oosterveld is afgesloten. Enkel wanneer je in behandeling bent of een afspraak voor een raadpleging hebt, mag je binnenkomen. Je belt daarvoor aan de toegangsdeur aan.

We vragen om zelf een mondmasker mee te brengen naar je afspraak. Gelieve niet meer dan 10 minuten voor het uur van jouw afspraak in het ziekenhuis binnen te komen. Als je vroeger aanwezig bent, vragen we om buiten of in je auto te wachten.

Bloednames gebeuren voorlopig op onze consultatie (enkel voor patiënten die op raadpleging komen).  Wanneer de bloedname vóór de afspraak met de arts moet plaatsvinden, dan kom je de dag voordien.  Neem daarvoor contact op met ons secretariaat (03 443 37 37).

Steun wetenschappelijk onderzoek

Gemiddeld zal één op drie mensen ooit kanker krijgen. Vroeger betekende kanker vaak het einde. De laatste jaren is dat gelukkig veranderd en is de genezingskans ervan vergroot. Deze positieve ontwikkeling komt voor een belangrijk deel voort uit het wetenschappelijk onderzoek. Maar het kan steeds beter. Nog steeds zoekt de wetenschap naar de oorzaken en naar
betere behandelingsmethoden. Ook in het Oncologisch Centrum van GZA Ziekenhuizen zijn we daar druk mee bezig. Jouw steun is daarbij van harte welkom.

Je kan het kankeronderzoek steunen door een bedrag over te maken op het bankrekeningnummer IBAN BE10 0000 0000 0404 - BIC BPOTBEB 

Koning Bouwdewijnstichting - Brederodestraat 21, 1000 Brussel 

met gestructureerde mededeling: ***182/0390/00021*** 

Zorgklinieken

Wat is een zorgkliniek?

Een zorgkliniek is een multidisciplinair team van artsen, verpleegkundigen, psychologen en diëtisten die patiënten behandelen, begeleiden en opvolgen binnen een bepaald zorgtraject. Dat zorgtraject zorgt ervoor dat patiënten op een snelle en kwaliteitsvolle manier gediagnosticeerd worden en een behandeling op maat krijgen. De zorgkliniek zorgt voor een optimale ondersteuning tijdens het hele traject van de patiënt.