Verblijf

We stellen alles in het werk om je verblijf zo aangenaam mogelijk te laten verlopen. 

Bezoekuren

Onze algemene bezoekuren zijn van 14 tot 20 uur. Een aantal medische diensten heeft afwijkende bezoekuren, kijk hiervoor op de betreffende pagina van het specialisme. In het belang van al onze patiënten vragen wij je de bezoekuren te respecteren, net als onze vraag om rust en stilte. Laat kinderen niet spelen in de gangen, liften of op de trappen.
 

Op de kamer

Telefoon

Als je het telefoontoestel op je kamer wilt gebruiken, gelieve dit dan te melden aan de opnamedienst. Je ontvangt een persoonlijk codenummer dat je voor elk gesprek moet vormen om een verbinding tot stand te brengen. Elk gesprek wordt afzonderlijk geregistreerd en aangerekend in functie van de duur van het gesprek en het tijdstip. Je betaalt enkel voor de gespreksduur, niet voor de huur van het toestel. De kostprijs bedraagt gemiddeld € 0,50/minuut. Deze regeling geldt voor alle kamertypes.

zorgkundigen intensieve zorg GZA Ziekenhuizen

Maaltijden

Via Mijn ZAS kan je zelf je maaltijden samenstellen, binnen eventuele beperkingen van je opname. Er is een handleiding die je daarin begeleidt. 

Internet

Tijdens je verblijf kan je op je kamer gebruikmaken van gratis draadloos internet. Gebruik het netwerk “gza-public”. Wij bieden echter geen technische ondersteuning.

Vrijwilligerswerk

Onze verschillende campussen maken dankbaar gebruik van de diensten van de vrijwilligerswerking. Als je een beroep wilt doen op een vrijwilliger om je gezelschap te houden, kan je hiervoor een verpleegkundige aanspreken.

Televisie

Er is televisie voorzien op alle kamers. Je vindt er ook een overzicht van de verschillende zenders.

Patiëntenfolders en gezondheidsinformatie

De meeste afdelingen beschikken over een rek met informatie die nuttig is voor patiënten en bezoekers van de afdeling. Deze folders mag je gratis meenemen. Indien je vragen hebt over zaken die je leest, kan je deze steeds bespreken met een arts of verpleegkundige. Zij geven je graag wat meer uitleg.

Rolstoelen

Elke campus beschikt over een aantal rolstoelen. Breng de rolstoel na gebruik steeds terug naar de aangewezen plaats. De rolstoel mag de parking niet verlaten. Als je na je verblijf in het ziekenhuis een rolstoel nodig hebt, kan je deze huren bij je ziekenfonds. Eventueel helpt de sociale dienst dit voor jou te regelen.

Er zijn een aantal extra diensten specifiek per campus. Hiervoor verwijzen we je graag naar de onthaalbrochure die je bij je opname zal ontvangen.