Neurologie (Hersen- en zenuwaandoeningen)

De neurologie houdt zich vooral bezig met onderzoek en behandeling van ziekten van de hersenen, het ruggenmerg, de zenuwwortels en de perifere zenuwen.

campus Sint-Augustinus - route 411

campus Sint-Vincentius - route 135

campus Sint-Jozef - gelijkvloers

Waarvoor kan je bij ons terecht?

De neurologie houdt zich vooral bezig met onderzoek en de behandeling van ziekten van de hersenen, het ruggenmerg, de zenuwwortels en de perifere zenuwen. De perifere zenuwen vormen het netwerk van zenuwen dat gebruikt wordt voor alle bewegingen (motorische zenuwen) en gewaarwordingen (sensibele zenuwen) en vaak ook van de spieren. De perifere zenuwen maken communicatie tussen de hersenen enerzijds en de organen, bloedvaten, spieren en huid anderzijds mogelijk. De opdrachten van de hersenen worden doorgegeven door motorische zenuwen en zo wordt informatie naar de hersenen teruggezonden door de sensibele zenuwen. Dat kan gaan van behandeling van epilepsie, bewegingsstoornissen (zoals bij de ziekte van Parkinson),  neurologische slaapstoornissen of geheugenproblemen tot MS of een beroerte.

GZA Ziekenhuizen heeft op campus Sint-Augustinus een gespecialiseerde stroke unit voor wie wordt getroffen door een beroerte (herseninfarct of hersenbloeding). Snel het noodnummer 112 bellen en vervolgens ook een snelle, gespecialiseerde behandeling starten kan levens redden. De klok begint immers te tikken wanneer de eerste verschijnselen zich voordoen: de kans op hersenbeschadiging neemt met de minuut toe – behandeling binnen de drie uur vergroot de kans op herstel.

Lees hier hoe je een beroerte kan herkennen.

 

Meer informatie vind je op onze website:

Afspraakinformatie