Verdoving en pijnstilling (Anesthesie)

Verdoving of anesthesie is het medisch specialisme dat zorgt voor de algemene of plaatselijke verdoving tijdens operaties. Anesthesisten passen alle nodige technieken toe om patiënten veilig en pijnloos doorheen operaties te loodsen.

campus Sint-Augustinus - route 212

Waarvoor kan je bij ons terecht?

Anesthesisten zorgen ervoor dat een heelkundige ingreep of een onderzoek pijnloos voor jou verloopt. Anesthesie betekent dan ook letterlijk ‘niets voelen, geen gewaarwording’. Maar anesthesisten doen nog veel meer: ze zorgen ervoor dat levensbelangrijke functies van het lichaam (hart, longen, hersenen en nieren) tijdens de operatie stabiel blijven.

Daarvoor dienen zij je voor en tijdens de ingreep de nodige medicatie, antibiotica, vocht en eventueel bloed toe. Ze blijven tijdens de operatie altijd bij jou in de buurt. In geval van een volledige narcose brengen zij je na de operatie ook weer terug bij bewustzijn en zorgen ze voor aangepaste pijnmedicatie.

Na de operatie ga je naar de uitslaapkamer (ook wel ‘verkoever’ of ‘recovery’ genoemd). Daar houden gespecialiseerde verpleegkundigen je hartslag, bloeddruk en zuurstofgehalte in de gaten. Ook bekijken zij of verdere pijnstilling nodig is. Je mag terug naar de afdeling zodra je goed wakker bent of de plaatselijk verdoving begint uit te werken, je conditie stabiel is en pijn en misselijkheid onder controle zijn.

recovery room in Sint-Vincentius

Afspraakinformatie

Campus Sint-Augustinus

Je kan een afspraak maken via de centrale inschrijvingen.
De consultatie bevindt zich op het gelijkvloers. Meld je bij aankomst aan bij de centrale inschrijvingen. Daar zullen ze je doorverwijzen naar de consultatie anesthesie.

route: campus Sint-Augustinus route 101.

Campus Sint-Vincentius

Campus Sint-Jozef

De consultatie bevindt zich op het gelijkvloers. Meld je bij aankomst aan bij de centrale inschrijvingen. Daar zullen ze je doorverwijzen naar de consultatie.