Verdoving en pijnstilling (Anesthesie)

Verdoving of anesthesie is het medisch specialisme dat zorgt voor de algemene of plaatselijke verdoving tijdens operaties. Anesthesisten passen alle nodige technieken toe om patiënten veilig en pijnloos doorheen operaties te loodsen.

campus Sint-Augustinus - route 420

Waarvoor kan je bij ons terecht?

Anesthesisten zorgen ervoor dat een heelkundige ingreep of een onderzoek pijnloos voor jou verloopt. Anesthesie betekent dan ook letterlijk ‘niets voelen, geen gewaarwording’. Maar anesthesisten doen nog veel meer: ze zorgen ervoor dat levensbelangrijke functies van het lichaam (hart, longen, hersenen en nieren) tijdens de operatie stabiel blijven.

Daarvoor dienen zij je voor en tijdens de ingreep de nodige medicatie, antibiotica, vocht en eventueel bloed toe. Ze blijven tijdens de operatie altijd bij jou in de buurt. In geval van een volledige narcose brengen zij je na de operatie ook weer terug bij bewustzijn en zorgen ze voor aangepaste pijnmedicatie.

Na de operatie ga je naar de uitslaapkamer (ook wel ‘verkoever’ of ‘recovery’ genoemd). Daar houden gespecialiseerde verpleegkundigen je hartslag, bloeddruk en zuurstofgehalte in de gaten. Ook bekijken zij of verdere pijnstilling nodig is. Je mag terug naar de afdeling zodra je goed wakker bent of de plaatselijk verdoving begint uit te werken, je conditie stabiel is en pijn en misselijkheid onder controle zijn.

recovery room in Sint-Vincentius

Afspraakinformatie

Campus Sint-Augustinus

Je kan een afspraak best telefonisch maken op 03/443 45 46. De consultatie bevindt zich op het eerste verdiep. 

Meld je bij aankomst aan bij de centrale inschrijvingen. 

Daar zullen ze je doorverwijzen naar de consultatie anesthesie.

route: campus Sint-Augustinus route 420 op het 1ste verdiep

Campus Sint-Vincentius

Je kan een afspraak best telefonisch maken op 03/283 14 90. De consultatie bevindt zich op het zesde verdiep. 

Meld je bij aankomst aan bij de centrale inschrijvingen. 

Daar zullen ze je doorverwijzen naar de consultatie anesthesie.

route: campus Sint-Vincentius route 266 op het 6e verdiep

Campus Sint-Jozef

Op campus Sint-Jozef is geen POS, noch consultatie anesthesie. Je kan er voorlopig wel nog terecht voor een bloedname of ECG.