Fysische geneeskunde, revalidatie en kinesitherapie

Heb je gewrichtsaandoeningen of problemen met spieren en wervels? Dit kan leiden tot andere klachten zoals rug-, nek- en bekkenletsels, chronische peesontstekingen, incontinentie, evenwichtsstoornissen, ademhalingsproblemen of sportblessures. De dienst fysische geneeskunde en revalidatie werkt aan diagnose en behandeling van zulke problemen.

Waarvoor kan je bij ons terecht?

Je kan bij ons terecht voor alle niet-heelkundige behandelingen van aandoeningen aan het bewegingsstelsel en de rug: spieren, pezen en gewrichten. We onderzoeken en behandelen zenuwletsels en bieden revalidatie aan bij neurologische aandoeningen zoals zenuwpijn, de ziekte van Parkinson, ruggenmergletsels.

Een belangrijk onderdeel van onze dienst betreft ook de revalidatie van patiënten die op andere afdelingen van GZA Ziekenhuizen in behandeling zijn. Zowel ambulante als gehospitaliseerde patiënten kunnen bij ons terecht.

Enkele van onze speerpunten:

Met ons multidisciplinair programma voor chronische nek- en rugklachten zijn wij koploper in de Antwerpse regio qua ervaring, deskundigheid en aanbod.

GZA Ziekenhuizen profileert zich als voortrekker in onderzoek en behandeling van kankerpatiënten. Ons oncologisch bewegingsprogramma is een belangrijke pijler in de begeleiding van deze patiënten.