Orthopedische en traumatologische heelkunde

Bij de dienst orthopedie en traumatologische heelkunde kan je terecht met alle letsels van het bewegingsstelsel. Deze kunnen verschillende oorzaken hebben zoals artrose door slijtage van de gewrichten, breuken, ongeval- of sportletsels, overbelasting, reuma, aangeboren afwijkingen.

campus Sint-Augustinus - route 135

campus Sint-Vincentius - route 111

het team van de afdeling orthopedie en traumatologie

Waarvoor kan je bij ons terecht?

De Orthopediegroep Antwerpen is vanaf 1 januari 2020 een fusie van de diensten op campus Sint-Augustinus, campus Sint-Vincentius en campus Sint-Jozef. Dankzij intensieve samenwerkingen en overlegmomenten tussen de verschillende artsen, subspecialisatie, een gecentraliseerd afsprakensysteem en een gemeenschappelijke wachtdienst ben je verzekerd van een uniforme en kwaliteitsvolle patiëntgerichte zorg.

Voor de raadplegingen van orthopedische aandoeningen kan je op alle campussen terecht. Heelkundige ingrepen gebeuren enkel op campus Sint-Augustinus en campus Sint-Vincentius. Specifieke informatie over de artsen, consultaties en orthopedische aandoeningen vind je op de website van de orthopedische en traumatologische heelkunde.

Een specifiek onderdeel van de orthopedische en traumatologische heelkunde betreft aandoeningen van de hand en pols. Deze kunnen het gevolg zijn van aangeboren afwijkingen, bepaalde ziekten (bv. reuma), artrose, ongevallen, bepaalde ziekten (bv. reuma) of aangeboren afwijkingen. Meer informatie hierover vind je op de pagina van het handcentrum.

Afspraakinformatie

Campus Sint-Augustinus

Volg route 135, de consultatie bevindt zich op het gelijkvloers.

Verpleegeenheden

Orthopedie (C10SA)

De verpleegeenheid is bereikbaar op het nummer 03 443 35 10. De hoofdverpleegkundige van deze dienst is Chris Hollands. Verpleegeenheid C10 bevindt zich op de vierde verdieping op campus Sint-Augustinus, volg route 256.

Campus Sint-Vincentius

Campus Sint-Jozef

De consultatie bevindt zich op het gelijkvloers.