Orthopedische en traumatologische heelkunde

Bij de dienst orthopedie en traumatologische heelkunde kan je terecht met alle letsels van het bewegingsstelsel. Deze kunnen verschillende oorzaken hebben zoals artrose door slijtage van de gewrichten, breuken, ongeval- of sportletsels, overbelasting, reuma, aangeboren afwijkingen.

campus Sint-Augustinus - route 135

campus Sint-Vincentius - route 111

COVID-19 coronavirus: afsprakenregeling

In het kader van de maatregelen rond de corona crisis zijn wij genoodzaakt al onze niet-dringende operaties en consultaties uit te stellen. Deze maatregel geldt voorlopig tot 3 april. Indien jouw operatie uitgesteld werd zullen we jou na deze periode contacteren om zo snel mogelijk een nieuwe datum vast te leggen. Je hoeft hiervoor geen actie te ondernemen.

Voor (semi-) urgente consultaties kan je terecht op onze consultatie:
Je telefoneert of mailt met een korte toelichting van het probleem en eventuele voorkeur voor arts
Je krijgt dan telefonisch of per mail :

  • ofwel een afspraak voor “urgente raadpleging” (je mag niet ziek zijn en moet alleen komen - behalve kinderen);
  • ofwel een afspraak voor een “telefonische of video”-raadpleging : de arts contacteert je op de afgesproken dag.

Wij hopen samen met jou dat deze periode snel en zonder teveel slachtoffers voorbij zal zijn.

Afspraken campus Sint-Augustinus en campus Sint-Jozef: bel tussen 9 en 13 uur naar 03 443 48 11
Afspraken campus Sint-Vincentius: bel tussen 9 en 13 uur naar 03 285 28 10
Afspraken per mail (met korte beschrijving van het probleem en telefoonnummer (en eventueel skype account): orthopedie.sv@gza.be ; orthopedie.sa@gza.be ; orthopedie.sj@gza.be

Waarvoor kan je bij ons terecht?

De Orthopediegroep Antwerpen is vanaf 1 januari 2020 een fusie van de diensten op campus Sint-Augustinus, campus Sint-Vincentius en campus Sint-Jozef. Dankzij intensieve samenwerkingen en overlegmomenten tussen de verschillende artsen, subspecialisatie, een gecentraliseerd afsprakensysteem en een gemeenschappelijke wachtdienst ben je verzekerd van een uniforme en kwaliteitsvolle patiëntgerichte zorg.

Voor de raadplegingen van orthopedische aandoeningen kan je op alle campussen terecht. Heelkundige ingrepen gebeuren enkel op campus Sint-Augustinus en campus Sint-Vincentius. Specifieke informatie over de artsen, consultaties en orthopedische aandoeningen vind je op de website van de orthopedische en traumatologische heelkunde.

Een specifiek onderdeel van de orthopedische en traumatologische heelkunde betreft aandoeningen van de hand en pols. Deze kunnen het gevolg zijn van aangeboren afwijkingen, bepaalde ziekten (bv. reuma), artrose, ongevallen, bepaalde ziekten (bv. reuma) of aangeboren afwijkingen. Meer informatie hierover vind je op de pagina van het handcentrum.

Afspraakinformatie

Campus Sint-Augustinus

Volg route 135, de consultatie bevindt zich op het gelijkvloers.

Verpleegeenheden

Orthopedie (C10SA)

De verpleegeenheid is bereikbaar op het nummer 03 443 35 10. De hoofdverpleegkundige van deze dienst is Chris Hollands (chris.hollands@gza.be) Verpleegeenheid C10 bevindt zich op de vierde verdieping op campus Sint-Augustinus, volg route 256.

Campus Sint-Vincentius

Campus Sint-Jozef

De consultatie bevindt zich op het gelijkvloers.

Polikliniek Hof ter Schelde

Onze artsen

Diensthoofd
Adjunct diensthoofd