Campus Sint-Augustinus opent versautomaat met gezonde en lokale maaltijden

Dagelijks vers aanbod van verswinkel Vers Ateljee

Voortaan kan je in de inkomhal van GZA Ziekenhuizen campus Sint-Augustinus een gezonde maaltijd met verse en lokale ingrediënten halen uit de versautomaat. Lokale verswinkel Vers Ateljee uit Wilrijk vult de automaat dagelijks met verse salades, wraps, poké bowls, opwarmmaaltijden en fruitmanden. Zowel bezoekers, patiënten als medewerkers van het ziekenhuis kunnen gebruikmaken van de versautomaat.

Touchscreen met ingrediënten en allergenen

De versautomaat bestaat uit een wand van zo’n vijf meter. Rechts zijn er vier automaten ingebouwd, waaruit je onder meer verse salades, wraps, poké bowls en opwarmmaaltijden kan halen. Links is er een gedeelte met grotere vakken, waar bezoekers bv. fruitmanden uit kunnen nemen. In het midden kan je via een touchscreen je bestelling doorgeven. Daarop verschijnen per gerecht ook meteen alle ingrediënten en allergenen. De betaling verloopt cashloos. Het scherm heeft ook een toegankelijkheidsmodus voor rolstoelgebruikers.

Lokaal en seizoensgebonden aanbod

Kristine De Cuyper, directielid GZA Ziekenhuizen:

“Met deze versautomaten willen we ons steentje bijdragen aan een duurzame toekomst. Niet alleen vinden we het als ziekenhuis belangrijk om een gezonde levensstijl te promoten en verse, gezonde maaltijden aan te bieden, maar ook kiezen we met Vers Ateljee voor een partner uit de buurt die bewust seizoensgebonden producten koopt bij lokale boeren. Iedereen die in het ziekenhuis komt, kan van de automaten gebruikmaken: onze eigen medewerkers, bezoekers of patiënten. De automaten zijn elk moment van de dag beschikbaar, wat bv. handig is voor shiftwerkers of ouders die langsgaan bij hun kindje op de afdeling neonatologie.”

Dagelijks vers bereid

David Van Saet, zaakvoerder Vers Ateljee:

“GZA Ziekenhuizen is de eerste organisatie waar we een versautomaat plaatsen. We vullen de automaat dagelijks aan met vers bereide maaltijden, die helemaal in lijn liggen met wat we in onze winkel aanbieden. Zo kiezen we voor kwaliteitsvolle en lokale producten, veel verse groenten en proberen we sauzen als mayonaise door een gezonder alternatief te vervangen, zoals een lichte dressing. De automaat werd op maat gemaakt door Hanot Vending. Bossuyt Shop Interiors zorgde voor de afwerking en aankleding in dezelfde stijl als onze winkel.”

Versautomaat
Touchscreen
Bestellen gebeurt via een touchscreen, dat de ingrediënten en allergenen toont. Het scherm heeft ook een rolstoelvriendelijke modus.
Groepsfoto
Groepsfoto: v.l.n.r. Judy (Jucy), Jonas (Hanot Vending), Marianne en David (Vers Ateljee), Kristine (GZA Ziekenhuizen), Ann (Philip's Biscuits)