Gezocht: vrijwilligers die knuffels willen haken

Om de kinderen van ouders en grootouders met kanker te ondersteunen, willen wij hen graag “zorgenvriendjes” aanbieden. Dit zijn knuffels die kinderen kunnen krijgen als ze op bezoek komen bij hun (groot)ouders in het ziekenhuis. Deze knuffels hebben een flapje/zakje waar kinderen papiertjes in kunnen steken. Op deze papiertjes kunnen ze hun zorgen opschrijven en tekenen. Hierdoor zijn ze niet meer alleen met hun zorgen.

Haak jij ook mee? 

Om dit te doen, hebben we natuurlijk knuffels nodig. Varkentjes, konijntjes, kangoeroes, monstertjes, dino’s, eenhoorns of poppetjes … Wat het is, maakt niet uit. De kinderen mogen zelf kiezen welk zorgenvriendje ze willen, dus hoe meer variatie, hoe beter. Je kan mooie patronen vinden op hobii.nl of je eigen inspiratie volgen.

Enkele vereisten voor de knuffels:

  • We zoeken gehaakte knuffels, gemaakt in katoen en opgevuld met knuffelvulling.
  • De knuffels hebben kindvriendelijke oogjes, gehaakte oogjes of veiligheidsoogjes zodat ook de kleinste kindjes veilig kunnen spelen met hun zorgenvriendje.
  • Minimale grootte van 25 cm.
  • De zorgenvriendjes moeten een flapje of een zakje hebben. Dit kan bv. in de buidel van een kangoeroe, een gehaakt zakje aan een pootje binden of een extra flapje haken en dit op de buik van het zorgenvriendje haken. Hierin kunnen de kinderen dan papiertjes opbergen.

Heb je interesse om een zorgenvriendje te haken? 
Contacteer Margo Schmidt (onco-psycholoog bij GZA Ziekenhuizen campus Sint-Augustinus) via 03 432 68 16 of margo.schmidt@gza.be

Kangoeroe
Koe
Hert en varken