GZA Ziekenhuizen organiseert online moment van herinnering aan coronapandemie

Op dinsdag 14 september om 19.30 uur organiseert GZA Ziekenhuizen een online herdenkingsmoment als eerbetoon aan wie overleden is tijdens de coronaperiode. Familieleden, patiënten, maar ook zorgverleners worden uitgenodigd om de herdenking te volgen.

“Met Storm en stilte willen we een online moment van herinnering bieden aan de coronapandemie,” vertelt Ann De Cleyn, dienstverantwoordelijke van de dienst levensbeschouwelijke en pastorale zorg. “We brengen een eerbetoon aan wie overleden is, maar ook een ode aan de patiënten en hun zorgverleners.”

Patiënten, hun familieleden en GZA-zorgverleners getuigen hoe zij de coronaperiode ervaarden. Daarnaast geven beelden en symbolen, tekst en muziek gestalte aan verdriet en rouw, aan verbinding en hoop, aan verleden en toekomst.

Heel wat GZA-medewerkers werkten mee aan de productie. Het herinneringsmoment is te bekijken vanaf dinsdag 14 september om 19.30 uur via https://www.gzaziekenhuizen.be/herdenkingcorona. Ook daarna blijft de opname nog een tijdje online te herbekijken.

Vuurtoren