GZA Ziekenhuizen verwent kankerpatiënten op Dag tegen Kanker met o.a. optreden van Boogie Boy en kunstworkshop Art for Care van S.M.A.K.

Donderdag 21 oktober nodigen GZA Ziekenhuizen en lotgenotenvereniging Waaier alle kankerpatiënten en hun naasten uit voor een gratis verwendag. Op het programma staan optredens van Boogie Boy, kleur- en stijladvies en verschillende workshops. Bedoeling is om hen die dag even alle zorgen te doen vergeten.

Elk jaar op de derde donderdag van oktober organiseert Kom op tegen Kanker de "Dag tegen Kanker", een dag waarop ze iedereen oproepen om alle kankerpatiënten en hun naasten een hart onder de riem te steken. Dit jaar gaat de Dag tegen Kanker door op donderdag 21 oktober 2021.

Gratis verwendag
Waaier – de lotgenotenvereniging voor alle kankerpatiënten binnen GZA Ziekenhuizen – nodigt die dag al haar patiënten uit voor een gratis verwendag. “Donderdag 21 oktober wordt een dag volledig in het teken van onze kankerpatiënten. We willen hen die dag hun zorgen even doen vergeten, tonen dat we er àltijd voor hen zijn, niet alleen met een gespecialiseerde behandeling, maar ook om hen extra moed en steun te bieden tijdens het hele traject van diagnose, behandeling en follow-up”, verduidelijkt radiotherapeut-oncoloog en voorzitter van Waaier, dokter Petra Janssens.

De activiteiten gaan door tussen 10 en 15 uur in aula Oosterveld op campus Sint-Augustinus en in Huis Klaas – de winkel zonder kassa voor kankerpatiënten – nabij campus Sint-Vincentius. Er is een shuttle voorzien tussen beide plaatsen.

Koffie, muziek en workshops
Op campus Sint-Augustinus kunnen patiënten hun lievelingskoffie laten maken aan een Barista-koffiebar en genieten van de enthousiaste en daverende zang van Boogie Boy die je zo uit de werkelijkheid van ziekenhuis, chemo of bestralingen tilt. Het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst (S.M.A.K.) uit Gent komt langs met hun speciaal ziekenhuisproject Art for Care. Zij brengen een koffer vol kunstwerken mee en zorgen voor een interactieve museumervaring. Ook zijn er sessies kleur- en stijladvies. Tussendoor kunnen patiënten in het praatcafé bij een hapje en drankje zowel lotgenoten als het multidisciplinair team ontmoeten.

In Huis Klaas vinden er een workshop keramiek met Magda Van Holsbeeck, een workshop collage-art van Ileana Mariotto en een poëzievoordracht door Annie Van Berendonk plaats. Patiënten kunnen ook deelnemen aan een initiatieles aquagym in zwembad Ieperman in Wilrijk. “Kortom er is voor ieder wat wils, een dag die je echt niet mag missen”, besluit dokter Petra Janssens.

 

Waaier
Waaier is een patiëntenvereniging voor en door oncologische patiënten, gesteund en gedragen door een professioneel multidisciplinair oncologisch team met zorgverleners van GZA Ziekenhuizen. Bij deze vereniging draait alles rond laagdrempelig lotgenotencontact, omdat zij elkaar best en snel begrijpen en zo elkaar kunnen steunen. Waaier organiseert tal van activiteiten voor patiënten: informatief, ontspannend, sportief, daguitstappen ...

Huis Klaas
Huis Klaas is een unieke shop die patiënten die aan kanker lijden of ervan herstellen, ondersteunt. Buiten de vaak oplopende zorgkosten en bekommernis om hun gezondheid, hebben oncologische patiënten ook vaak met financiële zorgen te kampen. Betalen is bij Huis Klaas daarom niet aan de orde. De rekken worden immers gevuld met ingezamelde kleding, schoenen, handtassen, accessoires en kinderspullen. Door praktische spullen ter beschikking te stellen, kunnen we onze patiënten helpen om hun niet-medische kosten te reduceren.

 

Dag tegen Kanker 2021 SA.jpg
Dag tegen Kanker 2021 Huis Klaas.jpg