Koesterweek 2022: Wij tonen ons hart voor alle gezinnen die een kind* missen.

Elk jaar sterven in Vlaanderen meer dan 1500 kinderen. Ook in ons ziekenhuis worden jaarlijks families geconfronteerd met het overlijden van een baby tijdens de zwangerschap of een opgroeiend kind door ziekte of ongeval. Bij het onmetelijke verdriet dat gezinnen op dat moment overvalt, is het heel belangrijk dat we als samenleving zorg dragen voor elkaar. Dat we tonen dat we dit verdriet zien en dat ouders zich gesteund, gehoord en gedragen voelen. Net daarom nemen we deel aan de Koesterweek van het Berrefondseen vzw die al veertien jaar families ondersteunt na het overlijden van een kind*.

Samen met meer dan 30 andere ziekenhuizen in Vlaanderen en Brussel en 162 steden en gemeenten, zullen wij ons hart tonen voor de gezinnen met verdriet in ons ziekenhuis. We starten op 11 december, want dit is Wereldlichtjesdag. Meer en meer mensen over de hele wereld steken dan om 19 uur stipt een kaarsje aan voor kindjes* die gemist worden. Zo ontstaat er een golf van troostend licht die door de verschillende tijdzones over de hele wereld reist.

Tijdens de Koesterweek zal het Berrefonds nog heel wat andere activiteiten organiseren zoals gratis webinars en een podcast om dit grote verdriet beter zichtbaar te maken. Ze roepen iedereen op om ook een hart te tonen door het dragen van een mooie pin, het delen van posts op sociale media of door een affiche voor het raam te hangen. Samen maken we het verschil en tonen we aan gezinnen met verdriet om een kind* dat ze er niet alleen voor staan.

In de inkomhal van campus Sint-Vincentius* en campus Sint-Augustinus** kan je tijdens de Koesterweek bij onze vroedvrouwen en vrijwilligers terecht voor Koestergeschenkjes. Op hun stand verkopen ze kleine symbolische cadeautjes zoals de hartjes-pin en groeipotloden uit de webshop van het Berrefonds. Of kijk op koesterweek.be wat je kan doen om mee het verschil te maken.

 

*ma.-don. 8.30 tot 12 uur en 13 tot 17 uur, vrij. van 8.30 tot 12 uur
**ma.-di. 9 tot 12 uur en 15 tot 17 uur, woe. 9 tot 15 uur, don. 13 tot 17 uur, vrij. 9 tot 12 uur

Koesterweek