Hoofdverpleegkundige algemene heelkunde en vaatheelkunde

Active
Onbepaalde duur , Voltijds
campus Sint-Augustinus

Ook zin voor zorg?

Ben jij respectvol, plichtsbewust en collegiaal? Dan spreek jij de GZA-taal! Op onze ziekenhuiscampussen krijgen je ambities een échte kans en streven we naar een mooi evenwicht tussen je werk en je privéleven.

HOOFDVERPLEEGKUNDIGE ALGEMENE HEELKUNDE EN VAATHEELKUNDE

Op de afdeling Algemene heelkunde en Vaatheelkunde ben je als hoofdverpleegkundige een onmisbare schakel in de coördinatie van zorg aan patiënten met (complexe) algemene - of vaatchirurgische aandoeningen. Je monitort, bewaakt en stuurt de organisatie van je afdeling. Hiervoor krijg je de vrijheid om binnen de krijtlijnen van ons innovatieve zorgbeleid een creatieve weg te bewandelen in nauw overleg met je team, je zorgmanager en de artsen werkzaam op je afdeling. Met jouw vooruitstrevende organisatorische blik herken en anticipeer je tijdig wanneer er afwijkingen zijn en wanneer er actie ondernomen moet worden. Je denkt mee met de artsen en het beleid en krijgt de vrijheid en zelfstandigheid om zelf al de eerste nodige stappen te ondernemen. In deze functie werk je nauw samen met andere disciplines en afdelingen, zoals consultatie, OK, recovery, intensieve zorgen, enz.

Met jouw inlevingsvermogen en optimistische insteek ben je daarnaast in staat om je medewerkers te laten schitteren in hun talenten en te ondersteunen in hun verdere beroepsontplooiing.

De afdeling Algemene heelkunde en vaatheelkunde bestaat uit 33 bedden.

Er gebeuren zowel standaard ingrepen als zeer gespecialiseerde chirurgische ingrepen. De job is afwisselend en de patiëntenpopulatie boeiend. Er wordt heel veel belang gehecht aan het duidelijk en verstaanbaar informeren van de patiënten.

Wij zijn een gevarieerd en hecht team. De sfeer is informeel op de afdeling en de samenwerking - ook met artsen en andere disciplines - is enorm goed. Innovatie en ontwikkeling staan bij ons voorop. We durven elkaar dan ook aan te spreken en doen vaak als eerste mee met verschillende projecten in het ziekenhuis.

Nieuwe collega’s worden optimaal begeleid in een sfeer van vertrouwen en collegialiteit.

Wil jij weten hoe onze medewerkers hun job bij GZA Ziekenhuizen ervaren? Bekijk hier het filmpje van onze ambassadeurs.

Over de werkuren

 • Je werkt bij voorkeur voltijds met glijdende uren.

Over jou

 • Je hebt een diploma van bachelor in de verpleegkunde.
 • Je volgde een kaderopleiding of master in de verpleegkunde of bent hiermee bezig.
 • Ervaring als (adjunct-) hoofdverpleegkundige is zeker een troef, kennis van of ervaring in de discipline is een troef, maar beiden zijn geen must.
 • Je bent luister- en dialoog vaardig.

We zorgen voor jou

 • Met een marktconform loon met overname van al je werkervaring en vergoedingen voor woon-werkverkeer, onregelmatige prestaties en weekendwerk;
 • Met ruime interne en externe opleidingskansen en een persoonlijk opleidingsplan;
 • Een eindejaarspremie en gratis hospitalisatieverzekering;
 • Maaltijdcheques, groepsverzekering en een jaarlijkse bonus prestatiemanagement;
 • Mogelijkheid tot telewerken 2 dagen/week en werken in glijtijden;
 • 8 extra verlofdagen bovenop de wettelijke 20;
 • Kortingen op reizen, mode, ontspanningsmogelijkheden, media, elektro en in diverse webshops via Benefits@work.

Over ons

 • GZA Ziekenhuizen bestaat uit drie campussen: Sint-Augustinus te Wilrijk, Sint-Vincentius te Antwerpen en Sint-Jozef te Mortsel.
 • Op onze ziekenhuiscampussen krijgen je ambities een échte kans en streven we naar een mooi evenwicht tussen je werk en je privéleven.
 • Op de ziekenhuiscampussen staan dagelijks zo’n 3.000 medewerkers en 400 artsen klaar voor onze patiënten. Hoor jij er straks bij?
 • Vanaf 2024 vormen GZA Ziekenhuizen en ZNA samen één grote zorgwerkgever, het Ziekenhuis aan de Stroom (zas.be). Ook dan hebben we collega’s nodig die ook zin hebben voor zorg. Het grote zorgaanbod op verschillende locaties betekent voor onze medewerkers heel wat kansen. We bekijken graag met hen hoe ze hun loopbaan binnen deze nieuwe organisatie vorm geven.

Interesse

 • Heb je een passie voor algemene heelkunde / vaatheelkunde en heb je ervaring als leidinggevende? Ben jij die people-manager die kan enthousiasmeren? Weet je te verbinden en medewerkers te stimuleren? Dan is deze vacature misschien iets voor jou!

Solliciteer met cv en motivatiebrief.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je snel in om de nieuwste vacatures in je mailbox te ontvangen.