Luisa (50), administratief medewerker consultatie psychiatrie

“Ik heb een ruim administratief takenpakket: ik plan de afspraken in, schrijf patiënten in , zorg voor de juiste voorbereiding van de facturatie, beantwoord vragen, geef uitleg aan patiënten … Daarnaast is het in mijn functie erg belangrijk om rustig, geduldig, begripvol en menselijk te blijven om goed te kunnen inschatten bij welke vragen van patiënten bijzondere actie nodig is en wanneer bijvoorbeeld de psychiater van wacht verwittigd moet worden. Je weet nooit wat de dag brengt. Ik heb hier veel bijgeleerd wat betreft mensenkennis en relativeringsvermogen.

Getuigenis van een medewerkster psychiatrie

Ik werk in een team waar je jezelf kan zijn en op de collega’s kan rekenen.

Luisa (50) - Administratief medewerker consultatie psychiatrie

“Samen zin voor zorg” betekent voor mij een belangrijke rol kunnen spelen bij een vraag om hulp. Het houdt in dat je je job goed doet en de tijd neemt om patiënten te helpen, maar dat je ook op tijd patiënten doorverwijst wanneer nodig.

Ik voel me hier thuis. Ik werk in een team waar je jezelf kan zijn en op de collega’s kan rekenen. Er hangt een fijne sfeer en de betrokkenheid is groot. Onze psychiaters passen dan ook niet in het standaardbeeld dat mensen hebben van een arts: ze dragen geen witte schort en ze zijn makkelijk aanspreekbaar. Er is een nauwe samenwerking.”