Technoloog radiotherapie (duaal leren)

Active
Onbepaalde duur , Bepaalde duur , Voltijds , Deeltijds
campus Sint-Augustinus

Ook zin voor zorg?

Ben jij respectvol, plichtsbewust en collegiaal? Dan spreek jij de GZA-taal! Op onze ziekenhuiscampussen krijgen je ambities een échte kans en streven we naar een mooi evenwicht tussen je werk en je privéleven.

TECHNOLOOG RADIOTHERAPIE (duaal leren)

De dienst radiotherapie heeft vanaf september 2024 een opleidingsplek beschikbaar. Heb je interesse voor mens, techniek en zorg en wil je dit graag combineren in een toffe, veelzijdige functie, dan past de opleiding Medisch Beeldvormende- en Radiotherapeutische Technieken (MBRT) van de Fontys hogeschool misschien wel bij jou.

We bieden, in samenwerking met de Fontys Paramedische Hogeschool in Eindhoven (NL) een veelzijdige, 4-jarige stageplek op radiotherapie aan waarin je verschillende vaardigheden aangeleerd krijgt. De duale vorm van opleiding biedt hierin de perfecte balans tussen theorie en praktijk. Zo ga je op school alle benodigde theorie aangeboden krijgen die je nodig hebt om een bestralingsbehandeling uit te voeren en deze kennis ga je kunnen toepassen en verbreden tijdens je werkdagen

Over de job

Werken op radiotherapie biedt een mooi evenwicht tussen technisch werken en toch van heel dichtbij de patiënt begeleiden. Continu leren en evolueren, nieuwe technieken aanleren en implementeren, streven naar kwaliteit en verbetering, in team werken met verpleegkundigen en technologen, nauw samenwerken met fysici en artsen, werken op verschillende sites, …. Kortom: veel variatie en uitdagingen!

Je werkt in een multidisciplinair team, waarbij kwalitatief hoogstaande patiëntenzorg centraal staat. Tot je voornaamste taken behoren de actieve medewerking aan de voorbereiding en uitvoering van de bestralingen bij mensen met kanker. Je werkt actief mee aan een optimale patiënten beleving. Je verzorgt ook de administratieve (patiëntgebonden) taken en schoolt je regelmatig bij. Kortom: op alle vlakken draag je zorg voor de continuïteit en kwaliteit van de zorgverlening.

De dienst radiotherapie maakt deel uit van het Iridium Netwerk, met het moedercentrum in GZA Ziekenhuizen campus Sint-Augustinus, en satellieten in Vitaz in Sint-Niklaas, AZ Klina in Brasschaat en ZNA Jan Palfijn in Merksem. Als je ervoor kiest om je opleiding bij het Iridium Netwerk te komen volgen, dan zal je starten in het moedercentrum. Hier zal je het meest van je opleidingstijd doorbrengen onder begeleiding van een enthousiast team collega’s en praktijkopleiders, welke recent zijn afgestudeerd aan Fontys.

Zie voor meer informatie op de website van het Iridium Netwerk (https://iridiumnetwerk.be/)

Bekijk ook de getuigenis van Klaartje, verpleegkundige radiotherapie en ambassadeur (https://www.youtube.com/watch?v=GPgi0O1zDPM&feature=emb_logo)

 

Over jou

 • Simultaan aan de stage bij ons op dienst zal je de opleiding Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken (MBRT) volgen aan de Fontys Paramedische Hogeschool te Eindhoven (NL). Het is een 4-jaar durende studie waarin je breed wordt opgeleid. Met je diploma op zak kan je uiteindelijk werkzaam zijn binnen de radiotherapie, radiologie, nucleaire geneeskunde en nog veel meer.
 • Gedurende de loop van het eerste jaar ga je je tijd in de praktijk opbouwen en breng je dus meer tijd door op de werkvloer. De schooldagen zullen altijd aansluitend zijn wat het reizen makkelijker maakt. Vanaf jaar 3 zal je volledig op de werkvloer aanwezig zijn en jezelf verdiepen en verbreden binnen het werkveld aan de hand van aanvullende stages, een minor en een afstudeeronderzoek.
 • Je hebt zowel interesse voor mens en zorg, als voor techniek en ontwikkeling.
 • Je bent gemotiveerd, zorgzaam, flexibel en professioneel. Eveneens komen een groot oplossend vermogen en goede communicatievaardigen goed van pas.

We zorgen voor jou

 • Tijdens de opleiding ontvang je een loon.
 • Een leuke opleiding met enthousiaste begeleiding met veel ruimte voor groei en ontwikkeling.
 • De volledige kosten van de opleiding worden bekostigd door het Iridium Netwerk, inclusief verplichte literatuur en eventuele vervoersonkosten
 • Een leerplek waarbinnen jij je volledige opleiding kan afronden.

Over ons

 • GZA Ziekenhuizen bestaat uit drie campussen: Sint-Augustinus te Wilrijk, Sint-Vincentius te Antwerpen en Sint-Jozef te Mortsel.
 • Op onze ziekenhuiscampussen krijgen je ambities een échte kans en streven we naar een mooi evenwicht tussen je werk en je privéleven.
 • Op de ziekenhuiscampussen staan dagelijks zo’n 3.000 medewerkers en 400 artsen klaar voor onze patiënten. Hoor jij er straks bij?
 • Vanaf 2024 vormen GZA Ziekenhuizen en ZNA samen één grote zorgwerkgever, het Ziekenhuis aan de Stroom (zas.be). Ook dan hebben we collega’s nodig die ook zin hebben voor zorg. Het grote zorgaanbod op verschillende locaties betekent voor onze medewerkers heel wat kansen. We bekijken graag met hen hoe ze hun loopbaan binnen deze nieuwe organisatie vorm geven.

Interesse?

Bekijk deze film (https://www.youtube.com/watch?v=nyGROC2dpqg) om nog wat meer te weten te komen over het specifieke behandelingsproces van radiotherapie.

 

Aarzel niet en stel al je vragen aan Ann Vermylen, dienstverantwoordelijke radiotherapie,

+32 3 443 36 26 of ann.vermylen@gza.be

Blijf op de hoogte!

Schrijf je snel in om de nieuwste vacatures in je mailbox te ontvangen.