Practopics-Plus

PRACTOPICS is al 12 jaar een maandelijks middagseminarie voor huisartsen, georganiseerd vanuit de diensten “inwendige ziekten” van GZA Ziekenhuizen campus Sint-Augustinus. Als arts krijg je daar in een uurtje tijd een aantal praktische en nuttige wetenschappelijke updates voorgeschoteld, gekoppeld aan een accrediteringspunt en een lichte lunch.

COVID-19 coronavirus: update

De COVID-19 coronaviruspandemie heeft ons verplicht om onze manier van werken en onze organisaties op zeer korte tijd grondig aan te passen. Zo ook voor ons middagseminarie Practopics-Plus. Nadat we een aantal sessies moesten annuleren, zijn we blij om ze online te kunnen heropstarten.

Heb je geen uitnodiging ontvangen? Contacteer ons dan via practopics-plus@gza.be.

De online Practopics-Plus sessies gaan door via Microsoft Teams. Je kan inbellen via Microsoft Teams, maar ook als je die app niet hebt kan je gewoon mee online volgen. Klik hier voor de handleiding.

Wat mag je verwachten?

Ondertussen is er wel wat veranderd in onze medische omgeving, met binnen GZA Ziekenhuizen ook meer focus op een campusoverschrijdende werking. Anderzijds zijn er andere medische specialiteiten, die dicht aanleunen bij het werkdomein van de huisarts, die we graag ook in deze seminaries aan bod willen laten komen. Daarom willen we de PRACTOPICS vanaf 2020 verder ontwikkelen naar de PRACTOPICS – PLUS. We geven voortaan ook
bijscholingen vanuit de diensten “vrouw en kind” (gynaecologie, verloskunde, pediatrie en neonatologie).

We behouden het principe van korte praktische topics voor de huisarts, met ruime mogelijkheid tot interactie met de spreker.
Graag ontmoeten we je op één van de volgende sessies!

Dr. Manu Henckes
Prof. dr. Peter De Loecker
Dr. Frederic De Meulder
Dr. Ann Vander Auwera
Dr. Katleen Plaskie

practopics plus

Praktische informatie

De sessies vinden omwille van de coronacrisis voorlopig online plaats via een webinar. Het webinar verloopt via MS Teams. Je kan inbellen via Microsoft Teams, maar ook als je die app niet hebt kan je gewoon mee online volgen.

Een handleiding kan je hier vinden.

Accreditering

Er loopt een aanvraag om de "e-learning" modules, die eigenlijk de integrale weergave zijn van de webinars, ook te laten accrediteren als "e-learning" of "afstandsonderwijs". 

Hoe accreditering aanvragen?

Je dient je bij het inloggen eerst in te schrijven door je naam, RIZIV-nummer en e-mailadres in te geven. Op het einde van de sessie doe je dat opnieuw. We vragen dan ook een korte evaluatie van de webinar.

Dit zijn de voorwaarden om accreditering voor dit seminarie te kunnen verkrijgen. We vragen ook je e-mailadres na te laten (dat kan via het inschrijvingsformulier onderaan deze pagina), zodat we je op de hoogte kunnen houden van de nieuwere "e-learning" modules en webinars.

Vorige sessies

Alle vorige sessies zijn nadien nog op elk moment opnieuw te bekijken, met eraan gekoppeld een aangevraagde accreditering.

  • Vrijdag 29 mei 2020: Webinar COVID-19 coronavirus. Klik hier voor de presentaties, onbeantwoorde vragen en de mogelijkheid om deze webinar te herbekijken.
  • Vrijdag 26 juni 2020: Webinar over bevallingen (dienst verloskunde). Klik hier voor de presentaties en de mogelijkheid om deze webinar te herbekijken.

De volgende Practopics-Plus

We gaan er even tussenuit deze zomer en komen weldra terug met opgeladen batterijen en frisse ideeën.

Blijf deze pagina volgen voor meer informatie over de volgende sessie(s).

Inschrijven nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven en reminders te ontvangen een week voor iedere sessie? Laat dan hier je gegevens achter:

Naam: