Patiëntenbeleving

Hoe ervaren patiënten ons ziekenhuis?

Ervaringskaartjes

Als je wordt opgenomen in het ziekenhuis, heb je de mogelijkheid om tijdens je verblijf één of meerdere ervaringskaartjes in te vullen. Via de ervaringskaartjes peilen we naar zowel jouw positieve als negatieve ervaringen.

 Deze ervaringen bespreken we binnen het team van de afdeling om zo continu te blijven verbeteren. Vraag er naar op de verpleegeenheid!

Ervaringskaartjes peilen zowel naar je positieve als negatieve ervaringen in het ziekenhuis

Vlaamse Patiënten Peiling (VPP)

GZA Ziekenhuizen neemt sinds 2013 deel aan de Vlaamse Patiënten Peiling. Met deze vragenlijst, ontwikkeld door het Vlaams Patiënten Platform, wordt de tevredenheid van (dag)gehospitaliseerde patiënten gemeten. De meting vindt twee keer per jaar plaats, telkens in maart-april en oktober-november.

Een optimale patiëntveiligheid en een warme zorg op maat van onze patiënten, dat is waar we binnen GZA Ziekenhuizen elke dag opnieuw naar streven. Benieuwd of we volgens onze patiënten daar ook in slagen? 8,9/10, dat is hoe tevreden de bevraagde patiënten gemiddeld waren over hun verblijf binnen GZA Ziekenhuizen in 2022. 75 % zou ons ziekenhuis zeker aanbevelen aan vrienden en familie.

Verschillende Vlaamse ziekenhuizen nemen deel aan deze meting waardoor vergelijking tussen ziekenhuizen mogelijk wordt. Deze informatie vind je terug op www.zorgkwaliteit.be.

Bemiddelingsdienst (ombudsdienst)

De bemiddelaars hebben een neutrale positie binnen onze ziekenhuizen. Ze bemiddelen tussen patiënten en zorgverstrekkers, luisteren daarbij naar alle betrokken partijen en trachten gezamenlijk een consensus te bereiken. De bemiddelaars (ombudspersonen) kunnen evenwel geen oordeel uitspreken maar proberen de communicatie te herstellen. Wens je meer informatie inzake de bemiddelingsdienst of heb je een (medisch) incident of klacht te melden of heb je een suggestie of een compliment? Meer info over de bemiddelingsdienst vind je hier.

VIB-campagne

V.I.B. - verwacht, geïnformeerd & beluisterd - is een campagne die gaat over het verschil tussen goede zorg en topzorg. Topzorg is immers meer dan medische zorg van de hoogste plank. Het is zorg met een hart. Die maakt dat elke patiënt of bewoner zich bijzonder voelt. Het is zorg met een oog en een oor voor al onze patiënten, bewoners en bezoekers. Het is waar we binnen GZA goed in zijn, waar we het verschil mee maken. Ons handelsmerk.

We weten dat er elke dag binnen ons ziekenhuis en onze woonzorgcentra heel wat gebeurt om onze patiënten en bewoners hun verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Hoe we dit juist doen ontdek je in onze videoreportages hieronder.

We vinden dat die inspanningen en de complimenten die we ervoor krijgen in de kijker gezet mogen worden. Gewoon een positieve campagne dus.

V.I.B. - Een omgeving met een hart

V.I.B. - Het oncologisch dagcentrum

Het bevalt hier goed - campagne