Oncologie (Kanker - Gezwelziekten): Samenwerking

TCRU werkt zowel samen met lokale onderzoeksinstellingen als met teams verspreid over de hele wereld: Instituut Jules Bordet te Brussel, Katholieke Universiteit Leuven, Universiteit Gent, Universiteit Antwerpen, Karolinska Institutet (Stockholm, Zweden), MD Anderson Cancer Center (Houston, Texas, Verenigde Staten), Erasmus University Medical Center (Rotterdam, Nederland), Institut Curie (Parijs, Frankrijk), University of Oxford (Oxford, Verenigd Koninkrijk), Barts Cancer Institute (Londen, Verenigd Koninkrijk), …

 

TCRU is medeoprichter van de volgende internationale consortia: “Inflammatory Breast Cancer International Consortium” (www.ibcic.org) en “International Liver Metastasis Research Network”.

 

Wij danken sa Roche nv voor de financiële ondersteuning van volgende projecten:

 

  • 2017: Toepasbaarheidsanalyse van het cerebrospinaal vocht als vloeibare biopsie voor de moleculaire diagnostiek van leptomeningeale metastasen.
  • 2018: Ontwerp, validatie en uitvoering van flowcytometrische analyses van bloed, andere lichaamsvochten en vast weefsel ter beoordeling van het effect van radiotherapie op de immuunreactie gericht tegen kanker.
  • 2019: De ontwikkeling van een muismodel van angiogene en niet-angiogene groei van levermetastasen van het dikke darmadenocarcinoom.
  • 2020: Studie naar de interactie van kankercellen van het glioblastoom en de pericyten tijdens “vessel co-option” en naar de invloed van die interactie op de immuunafweer tegen het glioblastoom.

 

TCRU dankt Kom op tegen Kanker, de Koning Boudewijnstichting en het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek - Vlaanderen.