Samenwerkingsverbanden

Huisartsenwachtpost ZORA

GZA Ziekenhuizen campus Sint-Jozef heeft sinds 2019 een huisartsenwachtpost: “ZORA”, wat staat voor Zuid Oost Rand Antwerpen. Daar kan je terecht tijdens weekends of op feestdagen wanneer je een dringend medisch probleem hebt dat niet kan wachten tot je eigen huisarts weer beschikbaar is. De huisartsenwachtpost ZORA is een samenwerking tussen GZA Ziekenhuizen en huisartsenkring Mortsel. Contactgegevens, openingsuren en andere informatie vind je op http://hwpzora.be/.

Huisartsenwachtpost Brabo

Oe campus Sint-Vincentius vind je sinds juli 2021 huisartsenwachtpost Brabo. Daar kunnen patiënten terecht tijdens het weekend of op feestdagen wanneer je een dringend medisch probleem hebt dat niet kan wachten tot je eigen huisarts weer beschikbaar is. De huisartsenwachtpost Brabo is een samenwerking tussen GZA Ziekenhuizen en huisartsenkring Minerva (Antwerpen-centrum en Berchem). Contactgegevens, openingsuren en andere informatie vind je op de website van de huisartsenkring.  

Ook COVID test- en triagecentrum Brabo heeft een plek op campus Sint-Vincentius.

Iridium Kankernetwerk

Een hechte samenwerking op het vlak van de radiotherapie garandeert een optimale zorg verstrekking ten dienste van de patiënten uit de regio Groot-Antwerpen en Waasland. Het Iridium Kankernetwerk werd opgericht door GZA Ziekenhuizen, AZ Klina, AZ Nikolaas, AZ Monica en AZ Sint-Jozef Malle. Later traden ook het UZA en ZNA toe.

In het netwerk vangen we patiënten met kanker multidisciplinair op. Onze artsen, verpleegkundigen en een uitgebreid begeleidingsteam streven samen naar de optimale diagnose, behandeling en nazorg van elke individuele patiënt.

GZA werkt samen met het iridium kankernetwerk

Doordat we onze medische expertise bundelen, zijn we in staat om elke patiënt hoog kwalitatieve oncologische behandelingen aan te bieden. Zo beschikt het Iridium Kankernetwerk over de specifieke technologie en kennis om indien noodzakelijk intraoperatieve radiotherapie, radiochirurgie, brachytherapie van de prostaat, stamceltransplantatie of nieuwe geneesmiddelen in klinisch trial verband te kunnen aanbieden.

Een doorgedreven samenwerking met de overige specialisten en de huisarts is essentieel voor de manier van werken van het Iridium Kankernetwerk.

Mucoreferentiecentrum Antwerpen

Al enkele jaren heeft GZA Ziekenhuizen campus Sint-Vincentius een nauw samenwerkingsverband met het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. Hieruit ontstond het mucoreferentiecentrum Antwerpen.
Patiënten met mucoviscidose worden al jarenlang verzorgd op GZA Ziekenhuizen campus Sint-Vincentius. Deze traditie ontstond door het voormalig engagement van dr. Lutgart Van Schil op de afdeling longziekten. Het toenmalige Sint-Vincentiusziekenhuis werd door de overheid benoemd tot mucoviscidosereferentiecentrum.

De jongste jaren is een nauw samenwerkingsverband ontstaan met het Universitair Ziekenhuis Antwerpen, wat leidde tot de oprichting van het mucoreferentiecentrum Antwerpen in het UZA en op campus Sint-Vincentius.
Volwassen patiënten behandelen we bij voorkeur op de afdeling longziekten van campus Sint-Vincentius, baby’s en kinderen behandelen we op de afdeling pediatrie van het UZA. Om de overgang van kinder- naar volwassenenzorg vlot te laten verlopen, bestaat er een transitiepolikliniek.

Beide mucoteams werken vanuit één visie in een uniform beleid en treden ook tegenover patiënten en hun families als één team naar voren. Door toenemend inzicht in de pathofysiologie van mucoviscidose en door verbeterde behandelingen en longtransplantatie neemt het aantal patiënten met een mildere vorm van de aandoening toe. Bovendien verbeteren levenskwaliteit en levensduur significant.

Elektronische leveranciersfacturen

GZA VZW is samen met haar partners Realdolmen NV en Edicom bezig met een traject om inkomende EDI/XML facturen automatisch in haar boekhoudsysteem te ontvangen en verwerken. Dit project wordt financieel ondersteund door de Connecting Europe Facility van de Europese Commissie.

Het logo van Govein, waar GZA Ziekenhuizen mee samenwerkt
Het samenwerkingsverband wordt mede gefinancierd door de Europese Unie